Denizlerimize ve çevreye olan sorumluluğumuzu bir adım öteye taşıyoruz
Topluma ve çevreye sürdürülebilir değerler katmayı amaçlayan Anadolu Efes’in gönüllü ekipleri, 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’nde önemli bir farkındalık yaratmak amacıyla Heybeliada’da düzenlenen kıyı temizliği etkinliğine katıldı. Çalışanlardan oluşan bu gönüllü grup, doğanın korunmasına verdiği önemi göstererek, Deniz Yaşamını Koruma Derneği ile iş birliği içinde hareket etti. Bu anlamlı gün kapsamında, deniz ekosistemine ve kıyılara verilen değeri pekiştirmek amacıyla, kıyılarda biriken atıkların denizlere ulaşmadan önce temizlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
2022 yılından bu yana sürdürülen Denize +1 Nefes projesi ile Marmara Denizi’nin biyolojik çeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapan Anadolu Efes, gönüllüleriyle birlikte kıyı temizliği etkinliğine aktif katılım sağladı. Bu projeyle, deniz yaşamının sürdürülebilirliği adına önemli adımlar atarken, doğanın korunmasına olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.
Kurumsal temsilcilerden çevre ve denizler için güçlü mesajlar
Selda Susal Saatçi, Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Denizler, dünyamızın yağmur ormanları kadar hayati öneme sahip. Özellikle Marmara Denizi’nde mercanların çoğalmasına ve korunmasına katkı sağlarken, aynı zamanda kıyı temizliğinin deniz ekosistemleri üzerindeki etkisine dikkat çekmek istiyoruz. Günümüzde artan atık üretimi, küresel anlamda ciddi bir çöp krizine yol açıyor. Plastik atıklar, toplam deniz kirliliğinin en az %85’ini oluşturuyor ve WWF’in raporlarına göre her yıl yaklaşık 0.57 milyon ton plastik Akdeniz’e ulaşıyor. Bu, her dakika denize atılan 33,800 plastik şişe kadar bir miktar. Bu gerçekler ışığında, bizler de aldığımız her nefesin büyük bir bölümünü denizlere borçluyuz. Bu nedenle, sahillerimizi temiz ve korumalı tutmak hepimizin sorumluluğudur.”
Deniz Yaşamını Koruma Derneği Başkanı Volkan Narcı, ise şunları kaydetti: “Okyanuslarımızda tahmini olarak 75 ila 199 milyar kilogram plastik atık bulunuyor. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, eğer önlemler alınmazsa, her yıl okyanuslara yaklaşık 11 milyon ton plastik karışacak ve bu miktar önümüzdeki yirmi yıl içinde üç katına ulaşacak. Bu da, her yıl 23 ila 37 milyon ton plastiğin denizlere dağılması ve kıyı şeritlerimizin her metrekaresinin yaklaşık 50 kilogram plastikle kaplanması anlamına geliyor. Her birimizin küçük de olsa çabası, bu büyük sorunun çözümüne katkı sağlayabilir. Anadolu Efes gönüllülerinin kıyı temizliği etkinliği, farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir bir gelecek için umut ışığı olmak adına büyük önem taşıyor.”
Sürdürülebilir gelecek için atılan adımlar
Yıl boyunca devam edecek olan çevre temizliği ve koruma faaliyetleriyle Anadolu Efes, doğaya ve topluma olan bağlılığını pekiştirerek, +1 destek misyonunu sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. Bu çalışmalar sayesinde, sadece bugün değil, gelecek nesillere de temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak temel amaç olarak belirleniyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı