1. Haberler
  2. Gündem
  3. Anadolu Efes’ten Kıyı Temizliği ve Deniz Çevresi Koruma Çalışmaları

Anadolu Efes’ten Kıyı Temizliği ve Deniz Çevresi Koruma Çalışmaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizlerin ve kıyıların korunmasında öncü adımlar: Anadolu Efes gönüllülerinden farkındalık ve eylem

Çevre ve toplum odaklı faaliyetlere büyük önem veren Anadolu Efes’in sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, şirket çalışanlarından oluşan gönüllü ekibi, 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’nde Heybeliada’da gerçekleştirilen kıyı temizliği etkinliğine katıldı. Bu anlamlı etkinlik, Deniz Yaşamını Koruma Derneği ile ortaklaşa düzenlenerek, deniz ekosisteminin korunmasına ve çevre bilincinin artırılmasına katkıda bulundu.

2022 yılından beri yürütülen ve Marmara Denizi’nin biyolojik çeşitliliğine destek olmayı amaçlayan “Denize +1 Nefes” projesi kapsamında, Anadolu Efes gönüllüleri, deniz ve kıyı ekosistemlerine zarar veren çöpleri toplamaya devam ediyor. Bu çalışmalar, denizlerin ve kıyıların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması adına büyük bir önem taşıyor.

Kurumsal liderlik ve çevre bilincini artıran açıklamalar

Selda Susal Saatçi, Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Denizler, dünya üzerinde yaşamın temelini oluşturan ve yağmur ormanları kadar önemli ekosistemlerdir. Marmara Denizi’nde mercanların çoğalmasına ve korunmasına katkı sağlarken, kıyı temizliğinin deniz yaşamı açısından ne denli hayati önemde olduğunu vurgulamak istiyoruz. Günümüzde artan atık üretimi, küresel bir sorun haline gelmiştir. Plastik atıklar, denizlerin yaklaşık %85’ini oluşturarak, ekosistemlere ciddi zararlar vermektedir. WWF raporlarına göre, her yıl Akdeniz’e yaklaşık 0.57 milyon ton plastik atık ulaşmakta ve bu da her dakika denize 33,800 plastik şişe atılmasıyla eşdeğerdir. Bu sorunlara karşı hepimizin bilinçli hareket etmesi ve sahillerimizi temiz tutması, ortak sorumluluğumuzdur”

Volkan Narcı, Deniz Yaşamını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ise şu açıklamada bulundu: “Okyanuslarda yaklaşık 75 ile 199 milyar kilogram arasında plastik atık yüzmektedir. Birleşmiş Milletler verilerine göre, önümüzdeki 20 yıl içinde okyanuslara karışan plastik miktarı yılda 23 ila 37 milyon ton arasında artış gösterecek. Bu da her kıyı şeridinde yaklaşık 50 kilogram plastik kirliliğine neden olacaktır. Her birimizin yapacağı küçük katkılar, bu büyük sorunun çözümüne umut ışığı olabilir. Anadolu Efes gönüllülerinin kıyı temizliği faaliyetleri, farkındalık yaratmak ve sorumluluk bilincini pekiştirmek adına önemli bir adım.”

Sürdürülebilirlik ve topluma katkı

Yıl boyunca sürdürülebilirlik ve çevre projelerine devam eden Anadolu Efes, çevreye olan katkısını artırmaya ve doğa bilincini yaygınlaştırmaya kararlıdır.

Kurumsal ve toplumsal sorumluluk hakkında temel bilgiler

Anadolu Efes Hakkında: 54 yıllık köklü geçmişiyle Anadolu Efes, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Barth Report’a göre, üretim hacmi açısından dünyanın en büyük 10, Avrupa’nın ise 5. büyük bira şirketidir. 70’den fazla ülkeye ihracat yaparak, Türkiye’den dünyaya açılan önemli bir kurumdur. Gelişen sektörüne katkı sağlarken, topluma değer katmayı da misyon edinen Anadolu Efes, sürdürülebilir modeller geliştirmeye büyük önem vermektedir. 2010’dan itibaren uluslararası GRI standartlarına uygun sürdürülebilirlik raporları yayımlayarak, şeffaflık ve hesap verebilirliği ilke edinmiş olup, 2023 yılında ilk entegre raporunu kamuoyu ile paylaşmıştır.

Anadolu Efes Gönüllüleri ve faaliyetleri

Gönüllüler, topluma ve çevreye katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler yürütüyor. Sokak hayvanlarının beslenmesi, çevre temizliği ve toplumsal farkındalık etkinlikleri gibi alanlarda aktif rol alarak, sosyal sorumluluk bilincini pekiştiriyorlar.

Deniz Yaşamını Koruma Derneği hakkında

Deniz Yaşamını Koruma Derneği, 9 Eylül 2015’te Heybeliada’da kuruldu. İlk adıyla Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği olan kuruluş, 2021’de kurumsal kimliğini değiştirerek, daha geniş ve kapsayıcı hedeflerle faaliyet göstermeye başladı. Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren dernek, Marmara Denizi’nde sarı mercanların nakli ve korunması, deniz koruma alanlarının oluşturulması, deniz altı canlılarının izlenmesi ve biyoçeşitliliğin takibi gibi projelerle öne çıkmaktadır. Ayrıca, hayalet ağların toplanması ve geri kazanımı, deniz kültür ve mirasının korunması gibi çalışmalar da derneğin öncelikleri arasındadır. İstanbul Üniversitesi ve akademik desteklerle, sürdürülebilir ve adil deniz yaşamı için çalışmalarını sürdürmektedir.

Anadolu Efes’ten Kıyı Temizliği ve Deniz Çevresi Koruma Çalışmaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Şehir Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet